Här hänger lastbilen mellan vägbanorna. Foto: Daniel Sjöholm

Förare smet efter lastbilsolycka på E4 norr om Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilsolycka ledde till stora problem i både tåg- och vägtrafiken norr om Söderhamn under fredagskvällen och natten mot lördagen. Föraren försvann från platsen, och ett vittne skadade sig och fick föras till sjukhus.

– Det var lite smårörigt, säger Mats Länn vid polisen.

Lastbilen välte över vajerräckena på E4, norr om Söderhamn, under sen fredagskväll. Trafiken stoppades i båda riktningarna men ingen förare var kvar på platsen när polisen kom dit.

– Man såg fotspår från förarhytten, säger Mats Länn, polisen i region Mitt

Hundpatruller sökte förare

En hundpatrull sändes ut för att söka efter mannen då det fanns oro för att han trillat ner på närliggande järnvägsspår.

– Efter en stund ser en annan patrull en man som går längs med E4, han blöder ur munnen och har trasiga kläder, säger Länn.

Mannen grips och misstänks nu för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri.

Vittne ramlade ner i dike

Den misstänkte mannen hade inga allvarliga skador men fördes till sjukhus för omplåstring. Ytterligare en person skadades i händelsen.

– Vi har ett vittne som klev ur sin bil på olycksplatsen, som halkade och ramlade ned i diket från E4:an och bryter en arm eller skadar axeln. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Mats Länn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.