Foto: Daniella Backlund/TT

Efter polisens sexistiska julshow – nu läggs förundersökningen ned

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Hälsingland anmälde sig själva efter en julshow som innehöll sexistiska framträdanden. Men nu meddelar polisen att åklagarkammaren har lagt ned förundersökningen.

Det var under en julfest i Hälsingland som en polis gick upp på scenen och började dra skämt om metoo-rörelsen. Polisen fortsatte sedan genom att ta upp sina ”favoriter”, som var fyra kvinnor. De kvinnorna kom då upp med uppknäppta skjortor, högklackat, korta kjolar och poliskeps med lackad skärm och framför en sång.

Polisen anmälde sig själva efter händelsen och initialt fanns ingen brottsrubricering. Men nu meddelar polisen att åklagarkammarens förundersökning gällande sexuellt ofredande alternativt ofredande vid en julfest har lagts ned.

Kommer fortsätta jobba med jämställdhetsfrågor

Myndigheten skriver vidare att lokalpolisområdeschef Karl von Krusenstjerna tillsammans med andra chefer kommer att fortsätta med likabehandling och jämställdhetsfrågor tillsammans med medarbetarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.