Det misstänkta mordet på en man i 70-årsåldern skedde i Hofors förra veckan.

Eftersökt i misstänkta mordet i Hofors gripen i Borlänge

Publicerad

En kvinna är sedan i tisdags häktad skäligen misstänkt för mordet på en man i Hofors förra veckan. Ytterligare en misstänkt gärningsman har eftersökts av polis och har nu gripits.

Gripandet av mannen som är i 55-årsåldern skedde i Borlänge under onsdagen.

– Polisen har haft olika uppgifter om var han kan tänkas vara och när en av platserna kollades så kommer han och går där, säger Therese Stensson, åklagare.

Svagare misstanke mot kvinnan

Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord vilket är den starkare misstankegraden. Misstankegraden mot den häktade kvinnan är lägre.

Misstänker du att mannen har större del i mordet än kvinnan?

– Jag kan säga att det är inte liknande ansvar de har. Han är på sannolika skäl misstänkt och här finns ett bättre bevisläge jämfört med den tidigare frihetsberövade, säger Therese Stensson.

Ytterligare en kvinna begärdes i tisdags häktad misstänkt för skyddande av brottsling men släpptes av Gävle tingsrätt som bedömde att det misstänkta brottet är av ringa karaktär. Therese Stensson bekräftar att det är den nu anhållne mannen som kvinnan misstänkts ha skyddat.

Misstänkta känner varandra

I övrigt är åklagaren förtegen om motiv och hur gärningen ska ha gått till, men berättar att samtliga misstänkta är bekanta med varandra.

Senast på lördag klockan 12 måste åklagaren ta beslut om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Han förnekar brott men han ska höras mer utförligt under torsdagen, säger Therese Stensson.

Letar ni fler misstänkta?

– Nej, i nuläget är det ingen ytterligare vi söker, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Hofors

Mer i ämnet