Två personer sågs elda 5-6 bildäck på en lekplats intill en skola på Strömgatan i Gävle under lördagen. En av dem omhändertogs för berusning på plats. En anmälan är upprättad- Foto: TT/Räddningstjänsten

Eldade däck intill skola i Gävle – berusad man omhändertogs

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid lunchtid under lördagen om att två personer eldade bildäck på en lekplats intill en skola på Strömgatan i Gävle. En av dem omhändertogs och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer att upprättas.

Enligt en anmälare som ringde in till polisen handlade det om ett flertal däck som brann intill skolan på Strömgatan i Gävle. Två personer sågs stå och elda däcken, varav en av personerna uppgavs vara berusad.

– Det brann med öppna lågor och det rörde sig om 5-6 däck. En person försvann därifrån innan polisen han fram. Man sökte efter personen men lyckades inte anträffa denne, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson polisregion Mitt.

En person omhändertogs

När polis kommer till platsen hade en av personerna lämnat. Kvar fanns en berusad man i 45-årsåldern som blir omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusande personer.

Polisen kommer att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det är oklart hur däcken kom till platsen.

– Det var aldrig någon risk för spridning, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.