Ställer ut för barnen i Nepal

Uppdaterad
Publicerad

Elva avgångselever med fotoinriktning på Realgymnasiet i Gävle håller fotoutställning där alla intäkter går oavkortat till Föreningen gatubarn i Nepal.

Med en frivillig entré, fikaförsäljning och alla bilder till försäljning hoppas man att få in upp till 10 000 kronor till katastrofdrabbade nepaleserna.

– Det är våra slutprojekt i foto som vi ställer ut, säger Sanna Tällberg som är utställare och en av arrangörerna. Alla har haft egna individuella projekt sista året.

Men ni har ett speciellt tema?

– Alla pengar vi får in kommer att gå till Föreningen för gatubarn i Nepal.

Varför det?

– Jag har varit aktiv i föreningen och nu efter jordbävningen så behövs pengar mer aktuellt mer än någonsin, vi hoppas få in minst 6 000 kronor och vårt mål är 10 000, säger Sanna Tällberg.

Berätta lite om bilderna ni visar?

– Det är olika, en del har inriktat sig på samhällsrelaterade ämnen. En har pride-tema en annan har fokuserat på hemlösa, en tjej har gjort dubellexponeringar med en analogkamera och en har varit i Thailand och fotat under vattnet, så det är väldigt olika.

Utsällningen pågår till och med den 26 maj i Sjömanskyrkan i Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.