Nu vill Emanuel att fler i hans ålder ska ta ansvar och inte ta lätt på smittan. Foto: Neda Ameli/SVT

Emanuel Recinos i Gävle knockades av corona – trots ung och vältränad

Uppdaterad
Publicerad

När musikproducenten Emanuel Recinos, 33 år gammal från Gävle blev sjuk i covid-19 förstod han snabbt att det inte var en vanlig förkylning eller influensa. I två veckor var han sängliggande, hade svårt att andas med upp till 40 graders feber.

Antalet positiva fall av covid-19 i åldersgruppen 30-39 var under vecka 10 och 11 drygt 470 stycken i Gävleborg, enligt Region Gävleborgs siffror.

Har ändrat åsikt om sjukdomen

Som både ung, vältränad och inte tillhörande någon riskgrupp var Emanuel inte orolig för att bli smittad eller långvarigt sjuk, men efter att ha haft covid-19 har den åsikten förändrats. 

Coronaviruset i Gävleborg

– Jag vet att flera i min ålder tänker som jag gjorde innan smittan, att man är förkyld i ett par med milda symptomer. Men man glömmer att man också riskerar att smitta andra, säger Emanuel Recinos.

Vill att fler tar ansvar

Nu vill Emanuel att fler i hans ålder ska ta ansvar och inte ta lätt på smittan.

Hör Emanuel Recions berätta hur han upplevde covid-19 i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet