Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niclas Lind och Cathrine Holgersson på Gavlegårdarna börjar se en ljusning på allt kaos som de boende i det kommunala bolagets lägenheter råkat ut för. Det kommer att ta tid för vissa, men nu är läget mer under kontroll menar de. Foto: Anders Sundin/SVT

Gavlegårdarna: ”En del kommer inte att kunna fira jul hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Slukhål, översvämmade lägenheter, källare och förråd. Det kommunala fastighetsbolaget Gavlegårdarna, som drabbats hårt av översvämningarna, börjar efter sex veckor få kontroll på kaoset, men mycket återstår att göra.

– Det är främst de långa torktiderna som gör att det drar ut på tiden, säger Niclas Lind, förvaltningschef på Gavlegårdarna.

När lägenheter och biytor blivit dränkta med vatten så har det gått ner i betongplattan och golven måste rivas ut. Processen att torka betongplattan drar ut på tiden.

Luftavfuktare använts

Anticimex är med och hjälper till med luftavfuktare och personal, som fått lånats in från hela Mellansverige. Men nu börjar man ändå se ljuset i tunneln och känna att det är under kontroll. Även om en del kommer att få vänta länge på att återvända till sin lägenhet.

– Ja, det känns som om vi har lite mer kontroll på allt nu. Det är svårt att ge exakta väntetider när vi blir klara eftersom just torktiderna kan skilja väldigt mycket. Vi kan inte börja återbygga innan det är torrt, så tyvärr kommer ganska många att få fira jul på annan plats än sitt hem, säger Niclas Lind.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet