Foto: SVT

Två hektar skogshygge brinner utanför Delsbo

Uppdaterad
Publicerad

Två hektar skogsmark brinner just nu i Sannäs utanför Delsbo. Det är troligen en skogsmaskin som är orsaken till branden.

Räddningstjänstens släckningsarbete pågår just nu och räddningsledare Niklas Bruhn kan för närvarande inte svara på om den är under kontroll.

– Jag har inte fått någon återkoppling av personalen på plats, men jag vet att det är ett hygge som brinner och att den troligen är orsakad av en skogsmaskin som är där och kör. Det kan bildas gnistor när den kommer åt stenar, säger han.

”Extremt torrt ute i skogarna”

När räddningsinsatsen började spred sig branden med långsam hastighet innan brandmännen lyckats få fram vatten till området.

– Där solen har legat på är det extremt torrt ute i skogarna, men min bedömning är att den här branden inte kommer att orsaka någon större skogsbrand. Det är fortfarande snö kvar där solen inte nått fram och det gör att branden inte får fäste att sprida sig i någon större omfattning, säger Niklas Bruhn.

Det var föraren till skogsmaskinen som larmade om branden vid tretiden på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.