Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna är misstänkt för flera brott efter att hennes hund ska ha bitit en ung flicka. Foto: Julia Frost-Nylén

En person misstänkt för brott efter hundattacken i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen blev en ung flicka biten av en hund i anslutning till en lekplats på Gärdet i Bollnäs. På onsdagen kunde polisen meddela att en kvinna i 30-årsåldern nu är misstänkt för flera brott.

Brottsrubriceringen är brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter, samt grovt vållande till kroppsskada.

Enligt polisen rör det som en kvinna som ska ha varit i närheten av lekparken med hundar. En av hundarna ska ha varit lös och då bitit flickan flera gånger. Flickan fick föras med ambulans för sjukvård.

hundattacken i Bollnäs

– Det rör sig om en större hund, men hur själva attacken har gått till kan vi inte gå in på just nu, säger Mathias Rutegård, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Ägaren lämnade platsen

Utifrån de uppgifter som polisen har fått in ska den misstänkta kvinna ha lämnat platsen tillsammans med hundarna efter attacken.

– De är inte kvar och ser vad som händer med flickan, säger Mathias Rutegård.

Enligt Mathias Rutegård har polisen fått arbeta aktivt med att försöka få tag i kvinnan då man ser allvarligt på händelsen. Det är tack vare signalement från vittnen som de lyckats hitta personen.

Flickan kommer höras

Den skadade flickan kommer höras men för att polisen ska kunna förhöra henne så behöver en åklagare bli inkopplad i ärendet. Vilket kommer ske så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hundattacken i Bollnäs

Mer i ämnet