Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktoria Wallin, verksamhetschef för förskolorna i Bollnäs, berättar om problemet med hundar på förskoleområdet. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Verksamhetschefen efter hundattacken i Bollnäs: ”Återkommande problem på förskolegården”

Uppdaterad
Publicerad

Att hundar släpps lösa på det inhägnade området vid en förskola i Bollnäs, där en hund angrepp en flicka i tisdags kväll, är ett återkommande problem. Detta trots att hägnet har skyltar som förbjuder hundar, berättar Viktoria Wallin som är verksamhetschef för förskolorna i Bollnäs.

– Det är ett återkommande problem, säger Viktoria Wallin.

Hon menar att det här är både en uppenbar säkerhetsrisk liksom en hygienfråga, då hundar gör sina behov där barn leker.

hundattacken i Bollnäs

Vädjar till allmänheten att respektera hundförbudet

– Vi kommer att kommunicera en vädjan till allmänheten att hålla undan sina hundar från de här ytorna, säger Viktoria Wallin.

Det var i tisdags kväll som en större hund angrep en flicka på en lekplats i stadsdelen Gärdet i Bollnäs. Polisen misstänker nu en kvinna i 30-årsåldern för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter samt grovt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hundattacken i Bollnäs

Mer i ämnet