Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person har skadats i samband med att polis avlossade ett skott på gågatan i Hudiksvall på onsdagen. Foto: SVT

En person skjuten av polis i centrala Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats efter att ha blivit skjuten av polis i samband med ett polisingripande på gågatan i Hudiksvall. Ett område utanför galleriorna i Hudiksvall är avspärrat. 

Det var vid lunchtid på onsdagen som polisen fick larm om att en person beväpnad med kniv varit inne i en eller flera butiker och tvingat till sig saker. Vid polisingripandet sköts en person av polis.

– Det uppstår en situation där en polis skjuter verkanseld och träffar en person. Personen är förd till sjukhus med ambulans och skadeläget är oklart, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro.

Man ska hotat polisen med kniv

Enligt vittnesuppgifter på platsen ska en man ha hotat polisen med kniv och sedan blivit skjuten i benet.

Personen som fördes till sjukhus är en man i 40-årsåldern. Han är frihetsberövad och skadeläget är oklart, men han är vaken och talbar. Det finns inga uppgifter om att någon annan är skadad. Den skjutne mannen är misstänkt för ringa stöld, rån i tre fall och grovt hot mot tjänsteman.

En situation där en polis skjuter verkanseld kommer enligt rutin att utredas av åklagare vid Särskilda utredningar, SU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.