Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Game for Börje” blir en speciell match för storebror Stig Salming. Under hyllningsmatchen i Brynäs hemmaarena kommer han nämligen stå i båset. Foto: Bildbyrån/SVT

”Game for Börje” blir en speciell match för storebror Salming i båset

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelas en speciell match i Brynäs hemmaarena. För ”Game for Börje” är inte bara en hyllning till en svensk hockeylegendar, utan ska även uppmärksamma och samla in pengar till ALS-forskningen.

Under evenemanget kommer det spelas en hockeymatch där ett veteranlag från Toronto Maple Leafs möter veteraner från Tre Kronor. Det kommer då att vimla av hockeystjärnor som Mats Sundin och Niklas Lidström på isen. I Tre Kronors bås kommer Börjes storebror Stig vara en av coacherna.

– Jag har känt stolthet över att se Börjes framfart. Han har ju varit extremt duktig i en väldig massa år både här och i Kanada, säger Stig Salming, som själv har en imponerande meritlista som bland annat innehåller sex SM-guld med Brynäs IF.

Tuff tid för Brynäslegendaren

Den senaste tiden har varit tuff för Brynäslegendaren som på kort tid, förutom sin bror Börje även mist sin fru och mor.

– Det är naturligtvis väldig jobbigt men det måste gå...

I klippet träffar vi storebror Stig Salming och pratar med Brynäs klubbdirektör inför ”Game for Börje”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.