Tidningsannons fick Sara ut på curlingisen

Uppdaterad
Publicerad

Sara McManus mamma upptäckte en annons i tidningen och fotbollsfamiljen fick ett nytt gemensamt intresse. Nu debuterar hon med lag Hasselborg i curling i OS.

– Det var att mamma också ville göra nåt idrottsligt med oss, så då testade vi på curling och upptäckte att det var väldigt kul!

Vi träffar Sara under hennes förberedelser i curlinghallen hemma i Gävle. Laget är sammansatt av spelare från olika håll i landet och har Anna Hasselberg från Sundbyberg som kapten, eller skipper som det heter på curlingspråk. Förutom sin position som trea i laget har Sara McManus också en annan viktig roll.

Gävleborgarna i OS 2018

– Jag är väl den som har lite som ansvar att samla laget och se till att alla drar åt samma håll, säger hon.

Svenska framgångar

Kanada är den stora curlingnationen men även Sverige har haft stora OS-framgångar, inte minst på damsidan. Senast i Sotji blev det silver och dessförinnan vann lag Anette Norberg två raka OS-guld. Detta skulle kunna tänkas bli en press?

– Vi har pratat en del om det där och det är jättekul att vi har presterat så bra i tidigare olympiska spel. Men jag tror att man måste gå in i sig själv och som lag, att ”Nu är det vi som ska åka dit”.

Man kan varken ha fokus på det som varit eller det som komma skall, säger Sara McManus.

– Vi försöker gå in i oss själva och bara njuta av att spela ett OS och se till att prestera vårt bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborgarna i OS 2018

Mer i ämnet