Foto: Signe Söderlund/SVT

”Vet att jag förtjänar att åka till OS”

Uppdaterad
Publicerad

Innan jul fick skicrossåkaren Lisa Andersson beskedet att hon ska delta i OS, och nu börjar det verkligen närma sig. Den 11 februari flyger hon mot Sydkorea och OS 2018.

Lisa Andersson från Gävle är bara 20 är gammal och tävlar redan i Skidlandslaget. Hon började åka skicross när hon var 16 år och fick innan jul en oväntad OS-biljett. Och hon åker iväg fri från skador och full av hopp.

– Börjar bli nervöst men jag vet att jag förtjänar att åka, säger hon när SVT Nyheter Gävleborg träffar henne på gymmet i Brynäs.

Gävleborgarna i OS 2018

Förra säsongen tog Lisa hem segern i den totala Europacupen, nu vill hon etablera sig i världscupen. Men först OS.

– Jag hoppas att jag kommer kunna prestera mitt bästa och självklart siktar jag på att hamna på pallplats, säger hon.

Efter skicrossåkaren Anna Holmlunds olycka 2016 som medförde allvarliga hjärnskador har skicross varit på tapeten som en skadefylld sport. Men Lisa Andersson tänker inte sluta åka för det.

– Hon hade extrem otur, men det är ju en farlig sport och det har varit mycket skador den senaste tiden. Men jag har blivit mindre påverkad av den olyckan än jag först trodde, säger Lisa Andersson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborgarna i OS 2018

Mer i ämnet