Polisen har fortfarande ingen misstänkt gärningsperson efter mordet i Sandviken. Foto: Christoffer Urborn/Stefan Larsson/SVT

En vecka efter mordet i Sandviken – fortfarande ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått en vecka sedan mordet på en 16-årig pojke i Sandviken. Polisen har fortfarande ingen misstänkt gärningsman.  

Sent under tisdagskvällen hittades en skottskadad 16-årig pojke på en cykelbana i stadsdelen Barrsätra i Sandviken. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Polisen menar att den mördade pojken inte är känd av dem sedan tidigare, men att det finns omständigheter som pekar mot att brottet ska ha skett i den kriminella miljön.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Ingen misstänkt

Skjutningen utreds som ett spaningsmord, vilket innebär att gärningsmannen är okänd och att det kommer att krävas särskilda åtgärder för att hitta personen. Nästan en vecka efter mordet finns fortfarande ingen misstänkt.

– Vi jobbar fortfarande med informationsinsamling för att bilda oss en bild om vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Mer i ämnet