Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen arbetar innanför avspärrningarna runt platsen där en 16-årig pojke hittades skjuten. Foto: Stefan Larsson/ SVT, Christoffer Urborn/ SVT

Dödsskjutningen i Sandviken kan ha kopplingar till den kriminella miljön

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter gällande skjutningen i Sandviken där en 16-årig pojke mördades pekar på att brottet ska ha skett i den kriminella miljön, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen har tidigare sagt att den 16-åriga pojken som hittades skjuten på en cykelväg i tisdagskväll inte har några tydliga kriminella kopplingar. Men efter bland annat dörrknackning, vittnesförhör och teknisk undersökning visar nu utredningen att brottet ska ha skett i den kriminella miljön.

”Inom ramen för förundersökningen har det framkommit nya uppgifter som gör att polisen misstänker att brottet skett i den kriminella miljön. Polisen kan i nuläget inte gå in på vilka uppgifter som lett till den kopplingen, men då det spekuleras om vad som ligger bakom pojkens död vill jag tydliggöra utredningsarbetets inriktning för nu”, skriver Karin Wessén, tillförordnad sektionschef på utredningssektionen i polisområde Gävleborg.

Den nya informationen ligger nu till grund för polisens utredningsarbete framåt. Även kartläggning av personer som rört sig i området och trygghetsskapande arbete pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring ihjälskjuten i Sandviken

Mer i ämnet