Brynäs lagkapten Erika Grahm har spelat halva sitt liv i Modo. Ikväll ställs hon mot sina gamla lagkamrater för första gången. Foto: SVT

Erika Grahm gick till Brynäs efter halva livet i Modo

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det nersläpp i Gavlerinken mellan Brynäs och Modo i SDHL. Det blir första gången som landslagsspelaren och Brynäs lagkapten Erika Grahm möter sin gamla klubb.

Efter ett halvt liv och 13 säsongen bytte Erika Grahm, 27, från Modo till Brynäs. En övergång många lyfte på ögonen inför. Ett tvåårskontrakt i Gävleklubben och en anställning som ansvarig för Brynäs satsning på tjej- och damverksamheten lockade också. Ikväll ställs hon mot sina gamla kompisar i Modo för första gången.

– Det är klart att det kommer att bli väldigt speciellt, säger Erika Grahm före matchvärmningen. Jag trodde inte ens att jag någonsin skulle lämna föreningen men den här utmaningen i Brynäs kunde jag inte tacka nej till.

Kommer du att jubla om du gör mål?

– Ja, det kommer jag att göra...

Brynäs inledde SDHL med en vinst med bara tio ombytta spelare på bänken. Nu har flera nyförvärv från Kanada anlänt, bland annat storstjärnan Jennifer Wakefield.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.