Se vad fastighetsmäklaren Eva Erkers Löfstrand tänker om minskningen och hur det påverkar deras arbete. Foto: Neda Ameli/SVT/ TT

Ettor i Gävleborg blir svårare att sälja – behovet har minskat under pandemin

Publicerad

Till följd av pandemin har ettor i Gävle blivit mer svårsålda. Fastighetsmäklaren Eva Erkers Löfstrand tror att det beror på att studenter och pendlare, som är en stor del av spekulanterna på mindre lägenheter, nu jobbar hemifrån.

Det man tror är att behovet kommer att öka i takt med att pandemin minskar då fler studenter kan återgå till sina studieorter och de som jobbat hemma kommer att behöva köpa övernattningslägenheter.

– Behovet finns alltid av att förändra sin bostadssituation. Så prismässigt tror jag absolut inte på någon nedgång här i Gävle. Det är snarare att det sedan kommer att gå sakta men säkert uppåt, säger Eva Erkers Löfstrand.

”Var inte rädd för att köpa lägenhet”

Trots att de mindre lägenheterna just nu går trögt att sälja, tror Eva att försäljningen kommer att komma igång igen.

– Jag skulle inte vara rädd att köpa en lägenhet i dag av risk för att den skulle sjunka i värde. Det är snarare tvärtom, säger Eva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet