– Gud va skönt! Jag ska pussa på varenda grej och aldrig mer klaga på regn, säger Ella-Karin Andersson när hon kommit hem efter en veckas evakuering. Foto: SVT

Evakuerade i Huskölen får komma hem igen

Uppdaterad
Publicerad

De boende i Huskölen kan få komma tillbaka till sina bostäder, enligt besked från räddningstjänsten.

kom till boende i byn, som ligger i  Härjedalens kommun, men i Hälsingland, att de måste utrymma på grund av bränderna i närheten.

”Jag aldrig klaga när det regnar”

Ella- Karin Andersson är en av de boende i Huskölen som på torsdagseftermiddagen fick återvända hem.

– Gud va skönt! Jag ska pussa på varenda grej och aldrig mer klaga på regn , säger hon när hon kliver ur bilen, på hemmaplan igen.

Fick åka hem efter 14:00

De som bor i Storån och Huskölen och nordväst därom på norra sidan om Ljusnan i Härjedalens kommun fick beskedet att de kunde återvända till sina fastigheter torsdag den 26 juli klockan 14.00.

Anders Häggkvist (C) kommunalråd i Härjedalen. Foto: SVT

Där blev de att bli mötta av representanter för Ljusdals kommun som kommer att finnas i skolan i Huskölen under hela eftermiddagen. Där fanns också kommunalrådet i Härjedalens kommun, Anders Häggkvist (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.