Falsk hemsida polisanmäld – lurar studenter

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg har polisanmält en hemsida som är snarlik deras egna sida Vård- och omsorgscolleges. Och nu vill regionen varna studenter för den falska hemsidan.

Enligt Region Gävleborg innehåller sidan uppgifter som är direkt felaktiga och vilseledande. Det finns även uppgifter som kan tolkas som att Region Gävleborg sanktionerar onlinespel på hemsidan.

– Region Gävleborg ser allvarligt på varumärkesintrånget och har gjort en polisanmälan, säger Pia Johansson, utbildningschef inom hälso- och sjukvården vid Region Gävleborg.

Den falska hemsidan som är registrerad på Malta har polisanmälts för bedrägeri.

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Det är också en kvalitetsstämpel som visar att den som utbildat sig inom ett Vård- och omsorgscollege har gått en utbildning i nära samverkan med arbetslivet, och därmed har goda chanser att få jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.