Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler övervakningskameror på plats vid Bollnäs resecentrum Foto: SVT

Fler övervakningskameror på plats vid Bollnäs resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

Stöket och förstörelsen vid Bollnäs resecentrum har visat sig svårt att komma till rätta med. Nu är ytterligare övervakningskameror på plats och fler på gång. Samtidigt vill Bollnäs kommun se bredare lösningar på problemen.

– Dels är det en upplevelse av trygghet men det är också ett sätt för oss att ha en övervakning för att se om det sker skadegörelse eller brott, säger Bollnäs tillförordnade kommunchef Bo Wallbäcks.

”Ökad risk att åka fast”

Och Lana Pålsson som är kommunpolis i Bollnäs och Ovanåker håller med:

– Risken eller chansen att åka fast ökar eftersom vi har övervakningskameror med bra kvalitet.

Nu har kommunen satt upp fem kameror inne i väntsalen och fyra utomhus. Förberedelser har också gjorts för ytterligare kameraövervakning i Wilhelmina-passagen mellan stationsområdet och Gärdet.

Efterlyser större engagemang från vuxna

Men samtidigt som kommunchefen hoppas på effekter av övervakningskameror och polisiär närvaro efterlyser han ett bredare engagemang från vuxna omkring de barn som det ofta handlar om:

– De har ju föräldrar, mor- och farföräldrar och så vidare. Jag är litet orolig för att det blir en diskussion i samhället där vi börjar bli rädda för våra egna barn, menar Bo Wallbäcks.

I klippet besöker vi det allt mer kameraövervakade resecentrum i Bollnäs och pratar med kommunpolisen och tillförordnade kommunchefen 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.