Nu börjar föräldrar nattvandra på Bollnäs resecentrum

Publicerad

Kommunen har sedan i höstas jobbat med att skapa trygghet i hela Bollnäs, men man har inte lyckats med det på resecentrum. Problemet med ungdomsgäng som uppträder hotfullt har fortsatt.  

– Nu har vi satt ned foten, säger Benny Engberg (BP), kommunalråd i Bollnäs, som engagerat sig i frågan. 

De åtgärder som kommunen har tagit är att se till att fritidsledare är på plats på eftermiddagarna när skolorna slutar och bett vaktbolag besöka resecentrum oftare och i samarbete med polisen lagföra individer som bryter mot lagen. 

I januari invigdes Bollnäs trygghetscentrum som ligger i anslutning till resecentrum. Framöver är tanken att trygghetscentrum kommer att vara bemannat med trygghetsskapande personal även under kvällstid.

Jagades av ett gäng på åtta killar

Annica Valfridssons son blev jagad av åtta ungdomar från resecentrumet. Nu har hon tillsammans med andra föräldrar vars barn utsatts för trakasserier, bestämt sig för att börja nattvandra.

Följ med in på resecentrum och träffa Annica Valfridsson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.