En bil brann i Andersberg natten till söndag. Foto: Roger Nilsson

Ytterligare bilbränder i Gävle i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar har brunnit i Gävle i helgen, senast under natten mot söndagen då en bil stod i brand på Solröksgatan i Andersberg.

Bilbranden släcktes snabbt och det fanns ingen spridningsrisk till omgivningen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Flera bilar i brand

Räddningstjänst och polis larmades även ut till flera bilbränder i Gävle under natten till lördag. Det första larmet kom strax innan halv två då en personbil brann på Älgpasset i Sätra.

Räddningstjänsten hade snabbt läget under kontroll och kunde förhindra spridningsrisken.

Spred sig till intilliggande bilar

Någon timme senare, klockan 02.52, kom ytterligare ett larm om att en bil stod i brand. Denna gång på Krusbärsvägen, i samma stadsdel. På plats kunde räddningstjänsten konstatera att branden hade spridit sig till ytterligare en bil.

Ingen person kom till skada i samband med bränderna. Polis har varit på plats och upprättat anmälan om skadegörelse genom brand.

Ingen misstänkt har gripits.

Flera bilar i brand på Krusbärsvägen i Sätra under natten till lördag. Foto: Roger Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.