Tina Wilhelmsson och andra anställda vid Gavlegårdarna svarade på frågor från Andersbergsborna. Foto: SVT

Gavlegårdarna sätter in väktare i Andersberg

Publicerad

Inför den kommande helgen växer oron i Andersberg. Kommer bränderna att fortsätta? Gavlegårdarna rustar sig genom att sätta in väktare.

De senaste bilbränderna, under natten till fredagen, var också de mest omfattande. Över ett tiotal bilar på en parkering vid Solröksgatan förstördes, helt eller delvis.

På fredagförmiddagen fanns personal från Gavlegårdarna på plats i Andersberg för att svara på frågor från oroliga boende.

– Det är olyckligt att det här inträffar just nu, när vi såg i våra undersökningar att tryggheten var på väg upp, säger Tina Wilhelmsson vid Gavlegårdarna.

Vad gör ni nu?

– Vi har redan ett samarbete med föreningar i området och har en dialog med socialtjänsten som har fältare.

Kommer ni att utöka bevakningen med väktare?

– Det kommer att ske, så snart som möjligt, säger Tina Wilhelmsson.

Beroende av tips

Polisens tekniker försöker besvara frågan om elden har startats i en bil eller om det finns flera olika brandhärdar. Men det vanliga vid bilbränder är att man inte kan säkra dna-spår från gärningsmannen.

– Vid sådana här bränder är det tips från allmänheten som gör att vi kan knyta ihop säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer