Tre kvinnor utsattes för sexualbrott i Gävle under helgen den 8-9 juni. Nu söker polisen efter vittnen till händelserna. Foto: SVT/TT

Flera kvinnor angripna av män i Gävle – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker efter vittnen till tre händelser som inträffade under helgen den 8-9 juni. Samtliga angrepp riktades mot kvinnor och det rör sig om försök till våldtäkt och sexuellt ofredande.

Den första händelsen inträffade mellan 02:00-04:30 på lördagsmorgonen den 8 juni. En flicka hade följt med några män till en lägenhet där de därefter blev mycket närgångna mot flickan.

Brottet är rubricerat som försök till våldtäkt och nu söker polisen efter vittnen som kan ha sett eller hört något kring adresserna vid Vinddraget i Andersberg omkring den utsatta tiden.

Gärningsman på cykel

Klockan 02:22 den 8 juni inträffade den andra händelsen. En man i huvtröja cyklade ikapp en kvinna på Kungsbäcksvägen intill Högskolan i Gävle. Mannen tog tag om kvinnans hals och försökte trycka ner henne på marken varpå hon avvisade honom. Brottet räknas som försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande.

Brottet avbröts när en förbipasserande bil bromsade in på Kungsbäcksvägen i samband med att kvinnan skrek. Polisen söker nu efter vittnen och vill särskilt tala med bilföraren.

Motstånd avbröt försök till våldtäkt

På söndagsmorgonen den 9 juni klockan 04:15 angreps en kvinna av en man efter Lokförargatan mot Sätra.

Kvinnan var på väg mot Sätra när hon blev tilltalad av en man på cykel, varpå hon svarade. Kort därefter angreps hon och slängdes ned på marken. Gärningsmannen slet i hennes kläder, men avbröt angreppet när hon skrek och gjorde fysiskt motstånd.

Samtliga tips lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller genom ett elektroniskt meddelande som hittas här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer