Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sju personer har förts till sjukhus efter brand i ett lägenhetshus där seniorer bor i Bollnäs under söndagen. Foto: Malin Eirefelt/SVT

En död efter brand i seniorfastighet i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter att en brand bröt ut i ett lägenhetshus i Bollnäs tidigt på söndagsmorgonen. Ytterligare sex personer har förts till sjukhus men har klarat sig med lindriga skador enligt kommunchefen Helena Tillstrand.

Det var strax innan klockan fem på söndagsmorgonen som en brand bröt ut i en fastighet i Bollnäs där omkring 50 seniorer bor. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand och polis och räddningstjänst evakuerade de boende.

– Här finns en tydlig doft av rök och alla balkongdörrar står på vid gavel för att vädra. Man kan anta att det spridit sig rök genom hela fastigheten, sa SVT:s reporter Malin Eirefelt som var på plats under söndagen.

Totalt fördes sju personer till sjukhus. Sex av personerna har fått lindriga skador, eller bara undersökts på sjukhuset. Men vid lunchtid bekräftades att en person avlidit av skadorna. Anhöriga är underrättade.

Brandorsak okänd

Branden var släckt vid halv åtta och orsaken till branden ska nu utredas. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har medarbetare på plats och undersöker just nu behovet av evakueringslägenheter och skapar en plan för de hyresgäster som inte kan flytta tillbaka till sina hem, säger Bollnäs bostäders vd Lars Åsberg i ett pressmeddelande.

Rättelse: I en tidigare version ska det ha stått att branden utbröt i ett äldreboende. Det ska enligt fastighetsägaren röra sig om vanliga bostäder, där seniorer bor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.