En personbil kolliderade med mitträcket på E4 på lördagsförmiddagen. Foto: Daniel Sjöholm

Flera trafikolyckor på E4 vid Tönnebro – ”Väldigt halt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffade på E4 i höjd med Tönnebro under lördagen. Det orsakade tidvis stopp i trafiken och begränsad framkomlighet.

Besvärligt väglag råder på den olycksdrabbade E4-sträckan. Vid 17.30 åkte en personbil av vägen på grund av halkan i höjd med Söderhamn.

Den första olyckan inträffade redan vid 10.30-tiden på lördagen, då en personbil kolliderade kraftigt med mitträcket. En polispatrull som larmades till platsen blev påkörd bakifrån av ytterligare en personbil. Föraren av den bilen är misstänkt för vållande till kroppsskada, då en person i patrullbilen klagar på nacksmärtor.

Under räddningsarbetet var det begränsad framkomlighet på E4.

Efter det inträffade ytterligare ett par olyckor i ungefär samma område – en person körde av vägen en bit ifrån olycksplatsen och en personbil och en lastbil hamnade också i diket.

”Väldigt halt”

Klockan 12.41 inträffade en olycka med tre lastbilar inblandade som gör att trafiken återigen påverkades.

– Det rör sig om en kökrock, inga personskador, säger Sören Gustavsson på SOS Alarm.

– Det är väldigt halt på platsen, fortsätter han.

En lastbil hamnade i diket och bärgning skulle ske under lördagseftermiddagen eller kvällen, enligt information på Trafikverkets hemsida. Södergående körfält omleds då via väg 583.

Tänk på att hålla avstånd

Polisen uppmanar alla trafikanter att ta det försiktigt ute på vägarna idag. Håll avstånd till andra fordon och anpassa hastigheten till rådande väglag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer