Polisen varnar för bedrägerier

Flertal bedrägerier och försök till bedrägerier – polisen varnar

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har det skett ett flertal bedrägerier och bedrägeriförsök i länet och polisen varnar allmänheten att vara försiktiga.

– I de flesta fall har gärningspersonerna inte lyckats men vid vissa tillfällen har man lyckats och då kan man få ut 10.000-tals kronor, berättar Mikael Hedström som är presstalesperson hos polisregion Mitt.

Under tisdagen och onsdagen har det också enligt polisen skett tre fall av försök till bedrägeri alternativt stöld i området.

– Signalement och tillvägagångssätt har varit överensstämmande. Det har varit två kvinnor som ringt på hos äldre och vill komma in för att få vatten till en kokande bil.

Polisen uppmanar allmänheten att vara mycket försiktig med att släppa in okända personer i sin bostad och att aldrig lämna ut bankID till okända personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.