Väktare jagade en tjuv inne på ett äldreboende i Gävle, och flera polispatruller tillkallades. Foto: TT – arkivbilder

Flyende tjuv greps på äldreboende i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En värdefull båtmotor, en braskamin, tv, smycken och kontanter är några av de ägodelar som tjuvar har siktat på vid flera separata stölder och stöldförsök i länet.

På Bomhus i Gävle försökte en man fly undan väktare inne på ett äldreboende, natten till lördag. Flera polispatruller larmades ut och mannen kunde gripas med både stöldgods och verktyg för inbrott.

Väktaren hade dessutom sett den misstänke släppa föremål längs vägen medan han jagades, bland annat post och verktyg. På sig hade mannen en bärbar dator och en större mängd nycklar, som nu ska undersökas om de går till lås på äldreboendet. Där upptäckte man också brytmärken på ett medicinskåp.

Dyr båtmotor försvann

På fredagskvällen upptäckte en båtägare att någon gjort loss en båt som låg i Friggesund vid Dellensjöarna. Tjuven hade rott iväg båten till en annan plats, och där monterat loss och stulit motorn, som uppskattas vara värd 96.000 kronor.

Ifrån Järvsö rapporteras ett inbrott i en stuga, där en braskamin och en tv blev bytet. Det tros ha skett mellan 22 september och 6 oktober, och tjuven tog sig in genom ett köksfönster.

Vinglig bilist hade misstänkta föremål

Vid 03.20 natten mot lördag ringde en trafikant polisen och larmade om en vinglig bilist på E4 vid Hudiksvall. Polisen lyckades hitta och stoppa bilen vid Kvarnmyran. Det fanns två personer i bilen och dessutom ”misstänka föremål som kan användas vid stölder i olika sammanhang”, enligt polisen. De två personerna greps, men man berättar inget mer om ärendet eftersom det fortfarande utreds.

Slutligen anmälde en kvinna i Bollnäs på lördag morgon att hon blivit av med smycken och 3000 i kontanter vid ett inbrott på Växbovägen. Det finns inga tecken på att någon brutit sig in, men ett fönster ska ha stått öppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.