Vänsterpartiets oppositionsråd, Charliene Kiffer Goude, och social- och omsorgsnämndens ordförande, Henrik Persson (S), resonerar i hur de tänker rösta. Foto: SVT/ Cecilia Eriksson Granér

Flytt för Glada Hudik-teatern eller inte – beslut under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att Glada Hudik-teatern ska byta förvaltning från social- och omsorgsförvaltningen till kultur- och fritidsförvaltningen, ska beslutas i kommunstyrelsen under tisdag. Hur ställer sig de styrande politikerna till frågan efter det som kommit fram i SVT Gävleborgs granskning?

Hudiksvalls kommun har i en lex Sarah-utredning konstaterat att det har skett missförhållanden inom Glada Hudik-teatern. Utredningen visade att verksamheten hade flera områden som behövde förbättras. Att byta förvaltning skulle enligt tjänstemannaförslaget göra att lagkraven inte skulle bli lika omfattande för teatern.

Samtliga partier har varit eniga om att genomföra flytten i tidigare instanser.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

I klippet ovan kan du höra hur Vänsterpartiets oppositionsråd, Charliene Kiffer Goude och social- och omsorgsnämndens ordförande, Henrik Persson (S) resonerar i hur de tänker rösta.

Centerpartiet meddelar att de kommer ta ställning till förslaget först i morgon bitti, innan sammanträdet. Sverigedemokraterna kommer att begära en konsekvensanalys och eventuellt en återremiss om de inte får de svar de behöver av tjänstemännen under kommunstyrelsens sammanträde för att fatta ett beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Missförhållanden inom Glada Hudik-teatern

Mer i ämnet