Under tre år har kommunen renoverat och rustat upp Sandviken centrum. Foto: Emma Åhlström / SVT

Fest i centrum – Sandvikendagarna 15-16 juni

Uppdaterad
Publicerad

Evenemanget inviger Sandvikens nya centrum som nu har nyrenoverade gågator och torg och massvis med nya mötesplatser för invånare och besökare.

Årets sandvikendagar, 15-16 juni, bjuder på scenprogram från 2 scener och 70 utställande företag och föreningar som bjuder på olika aktiviteter längs gågatorna.

– Det känns jättekul, intresset från lokala företag och föreningar är rekordstort. En viktig del av Sandvikendagarna är just att en stor del av innehållet skapas av våra lokala företag och organisationer. Vi vill lyfta centrum och allt som gör vår kommun attraktiv att leva och bo i, säger Anders Selgeryd, projektledare för Sandvikendagarna.

Tårta till 1 000 personer

På lördag klockan 12 serverar Kultur och Fritidsförvaltningen tårta till de 1 000 första personerna på plats.

– Vi firar att Sandviken blev utsedd till Årets Kulturkommun 2018 med ett ordentligt tårtkalas, säger Kenneth Johansson, Kultur- och fritidschef i Sandvikens Kommun.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.