Foto: Privat/Johan Hall

För femte året i rad – här rullar elevernas dieseldrivna luciatåg genom Bollnäs

Publicerad

Motorvrål ersatte skönssång när Bollnäs under torsdagseftermiddag bjöds på ett speciellt luciatåg. För femte året i rad visade gymnasieskolan Nytorpcentrum i Arbrå upp sina glittrande traktorer och maskiner.

När himlen mörknade under torsdagseftermiddagen rullade ett luciatåg ut från Arbrå. Men det var inte tända stearinljus och skönsång som nalkades i midvintertid. Tåget leddes av en mullrande hjullastare med luciakrona och följdes av maskiner pyntade som tomte och stjärngossar.

Det var femte året i rad som tvåorna på gymnasieskolan bjöd Bollnäsborna på ett annorlunda Luciatåg.

– Det är en succé som håller i sig! Eleverna har jobbat jättehårt på sin fritid och många bollnäsbor mötte upp tåget så det var jättepositivt, säger Johan Hall, lärare på gymnasiet.

Blir det en repris nästa år?

– Självklart! Ettorna är redan nu taggade – det har blivit en utmaning att klasserna ska överträffa varandra, säger Johan Hall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.