Föräldrapar som misstänks för att ha misshandlat sitt ettåriga barn är fortsatt anhållna. Foto: TTIArkiv

Föräldrapar från Gävle fortsatt anhållna för barnmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Det var natten till tisdagen som ett ettårigt barn kom till Gävle Sjukhus med skador som gjorde att personalen fattade misstankar om misshandel.

Sedan barnet undersökts av läkare så kallades polis till sjukhuset och de båda föräldrarna greps, eftersom man inte kunde utesluta att det var de som tillfogat barnet skadorna. De anhölls senare av åklagare.

– Jag kan ännu inte gå in på vilka skador barnet har, säger Malin Wallén som är åklagare i fallet, till SVT Nyheter Gävleborg.

Häktningsbeslut på fredag

De båda föräldrarna är nu förhörda och är fortsatt anhållna, på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grov misshandel. Åklagare Malin Wallén ska senast fredag klockan 12 ta ställning till om de båda skall begäras häktade.

– Nu ska jag gå igenom skadebilden. Vi håller dessutom vittnesförhör och vi ser till att barnet får genomgå undersökningar, säger Malin Wallén.

Båda föräldrarna har fått en offentlig försvarare och och även barnet har tilldelats en särskild företrädare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.