• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Nytt kapitel i historien om Dragon Gate ska skrivas

Uppdaterad
Publicerad

Från misslyckade Älvkarlen över en flyktingförläggning till misslyckade Dragon Gate. Men snart kan hotellet intill E4:an få nya ägare – som kanske lyckas bättre.
– Vi har stora förhoppningar, säger Marie Larsson(S), ordförande i Älvkarlebys kommunstyrelse.

Mäklaren som sköter försäljningen av Dragon Gate bedömer att det kan återstå två eller tre veckor innan försäljningen är slutförd. Detta förutsatt att affären verkligen blir av.

Blir den det inleds ett nytt kapitel i sagan som började med kommunens initiativ att bygga ett tio våningar högt hotell intill E4:an, Älvkarlen. Ett hotell som aldrig bar sig och som efter olika ägarbyten kom att innehas av kinesiska intressen som byggde det så kallade Dragon Gate.

Aldrig öppnat

Ett kinesisk-inspirerat hotell där restaurangen hade öppet sporadiskt och hotelldelen aldrig öppnade, mycket på grund av att byggnationerna utfördes med traditionella kinesiska metoder som inte följde svenska byggnormer.

Men nu kan en annan inriktning på verksamheten vara så nära som några veckor bort.

– Det är väldigt spännande och vi har stora förhoppningar, säger Marie Larsson, kommunstyrelsen ordförande i Älvkarleby.

Nya arbetstillfällen

I potten ligger nya arbetstillfällen och möjligheten till samverkan med kommunens andra turistattraktioner, som havsbadet i Rullsand. Helt enkelt att fler besökare lockas till kommunen.

Om tongångarna är positiva bland politikerna så är de mer skeptiska bland vanliga Älvkarlebybor. Lars Norin känner inte för att ta in på Dragon Gate, oavsett ägare.

– Det är mer någonting man åker förbi, säger han.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet