Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liselott, Bibbi och Tomas reste längs med E4:an men stannade till för att se Dragon Gate på närmare håll. Foto: Georg Camitz/SVT

2021 stängde den sista verksamheten – Dragon Gate till salu

Publicerad

Det gamla hotellbygget köptes för 20 år sen och planerna var att det skulle bli ett Kina i miniatyr. Sedan dess har bygget stött på flera problem och 2018 fick stället en ny ägare.

Nu är det pampiga bygget Dragon Gate ute till försäljning – sedan ett år tillbaka.

Nu är det 20 år sedan en kinesisk affärsman köpte det vi idag känner till som Dragon gate. Men det som skulle bli ett Kina i miniatyr stötte på problem, så när det stod klart 2014 kunde det inte invigas.

Försökt sälja i ett år

Sedan hösten 2021 har det stått tomt, då den sista verksamheten innanför väggarna slog igen. Nu berättar en av delägarna att stället har varit ute för försäljningen under ett års tid.

Dragon Gate

– Det är inte ett projekt som köparna står i kö för utan här gäller det att hitta rätt köpare som vi tror kan utveckla projektet i framtiden, säger Thomas Sonesson, delägare.

SVT har sökt Sisyfosgruppen, också ägare av Dragon Gate, men inte fått svar.

Klippet: Läget för Dragon Gate och kommunens förhoppningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet