Dragon Gate vill ta emot flyktingar från Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Dragon Gate vill ta emot flyktingar från Ukraina. Medan hotellet väntar på grönt ljus från Migrationsverket håller man på att göra i ordning anläggningen som länge varit stängd. Om platserna skulle behövas kan hotellet vara redo om en vecka.

– Jag skulle säga att vi har plats för 150-400 beronde på vad Migrationsverket vill ha, säger Martin Johansson, delägare i Dragon Gate.

Huruvida hotellet Dragon Gate är lämpligt som flyktinganläggning är ännu inte fastställt, inte heller vilken typ av boende det skulle kunna bli.

– Migrationsverket behöver ha både evakueringsbostäder, korttidsboende och lite längre boendeformer. Vi är öppna för alla förslag, säger Martin Johansson, delägare i Dragon Gate.

Dragon Gate

Iordningställandet finansieras av företaget, men om flyktingar flyttar in kommer Migrationsverket betala ut en dagsersättning.

För Martin Johansson är det viktigt att de ukrainska flyktingarna ska ha någonting att göra, han menar att många riskerar att bli apatiska om de inte får någon sysselsättning.

I klippet: Se ägaren berätta om hur Dragon Gate ska sysselsätta flyktingar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet