Fortsatt hög polisnärvaro i stadsdelen Sätra i Gävle efter bilbränderna i förra veckan. Foto: Pirre Orellana

Fortsatt hög polisnärvaro i Sätra

Publicerad

Trots att två personer häktats misstänkta för inblandning i bränderna i Sätra i förra veckan väljer polisen att ha fortsatt hög närvaro i stadsdelen Sätra i Gävle.

Man kommer också att fortsätta använda drönare för att bevaka känsliga platser där det brunnit tidigare och ha högre närvaro än normalt.

– Polisen har varit offensiva i sitt arbete och vågat pröva ny lagstiftning och gjort många viktiga iakttagelser som har redovisats på ett bra och tydligt sätt i utredningarna, säger Max Forsström, gruppchef vid krimjouren i Gästrikland till polisens sajt.

Åklagare Micael Dahlberg begärde tre unga män häktade under måndagen för den nya lagstiftningen angående blåljussabotage tillsammans med grov skadegörelse genom brand. Två män, 19 och 18 år, häktades medan en tredje släpptes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.