Greps i samband med bilbränder i Sätra – två häktades i dag

Publicerad

Två av tre som greps vid branden på Lingonvägen under förra veckan har nu häktats. Den tredje personen är fortfarande misstänkt men släpptes på fri fot.

Under måndagen hölls häktningsförhandlingar mot de tre personer som står misstänkta för grov skadegörelse och sabotage mot blåljuspersonal. Rätten beslutade att två ska häktas, medan den tredje släpps på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för sabotage mot blåljuspersonal.

– Han har precis fyllt arton år, och man har bedömt att risken för att han ska försvåra utredningen finns, men att den är inte så stor. Detsamma gäller risken för att han ska återfalla i brott. Med tanke på hans ålder har man bedömt att han inte ska häktas, säger Micael Dahlberg, vice chefsåklagare.

Telefonerna töms

Nu fortsätter arbetet med att ta fram mer bevis och information innan rättegången drar igång.

– Nu vidtas det en mängd utredningsåtgärder som gäller bland annat misstänktas kläder och även tömning av telefoner. Detta för att se hur vi ska kunna komma vidare. Som vi alla förstår så finns det ju misstankar om att dessa personer har varit inblandade i fler bränder än en, men för nävarande ligger misstankarna på de som de här två personerna har häktats för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet