Foto: SVT

Tre bränder i Hofors på tre dagar

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag försökte en person tända eld på två bilar i Hofors men bränderna tog sig inte och kunde släckas. I torsdags natt var det dags igen när en container brann i Hofors. Under fredag natt brann sedan en moped, och inatt brann det ännu en gång när en personbil stod i lågor.

Vid 23:55 inkom larmet om att en personbil stod i lågor och vid 01-tiden var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet.

Bilen brann på en parkering cirka två meter från en husvägg men räddningstjänsten bedömde att det inte förelåg någon spridningsrisk. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det rör sig om en anlagd brand men vi har inga spår att gå på eftersom bilen var helt utbrunnen, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Möjligt samband mellan bränderna

Hofors kommun har nu satt inte extra åtgärder och polisens utredningsarbete forsätter.

– Vi kommer jobba vidare med detta och undersöka eventuella samband mellan de bränder som ägt rum i Hofors den senaste tiden, säger Susanne Sjögren vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet