Foto: Roger Nilsson/SVT

Audibilar stulna – misstänkta bilbrännare i Sätra häktade för nya brott

Uppdaterad
Publicerad

Två Audi-bilar av nyare modell stals från en garageuppfart i Hagaström förra veckan. Nu har två av de tre män som misstänks ha eldat fordon i Sätra häktats på sannolika skäl misstänkta för grov stöld och två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Natten mellan torsdag och fredag förra veckan försvann två bilar från en garageuppfart i Hagaström. Gärningsmännen hade varit inne i bostaden och stulit bilnycklarna.

– Det är två ganska nya, fina Audi-bilar, säger Fredrik Normark, kammaråklagare.

En bil saknas

En av bilarna återfanns under fredagsmorgonen i närheten av de två av de tre män som sedan tidigare är misstänkta för en av fordonsbränderna i Sätra i januari, samt sabotage mot blåljusverksamhet eftersom de misstänks ha förhindrat räddningstjänst att komma fram för att släcka.

Hur vet du att det är de här två männen som ligger bakom stölden?

– Det får vi se om vi kan bevisa, jag menar att bilen fanns hos dem, säger Fredrik Normark.

Männen nekar till brott. Den andra bilen som stals är fortfarande försvunnen. Åtal ska vara väckt senast 20 april.

Utredning om bränder fortsätter

De två männen samt en tredje man är fortsatt misstänkta för brott i samband med de många bilbränderna i Sätra i januari. Männen misstänks dels för att ha tänt eld på en husvagn, men också för att ha hindrat räddningstjänsten från att ta sig fram genom att lägga bråte på vägen.

– Där fortsätter utredningen alltjämt, det är ett pussel att lägga. Vi jobbar med tekniska analyser sen väntar sammanställning för att kunna fatta beslut i åtalsfrågan, säger Fredrik Normark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet