Foto: Roger Nilsson/Gävle News

”Misstänker att de burit parkbänkar” – trio häktade för bilbränder släppta

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 25 bilar brann i Gävle i januari och skadeståndsanspråken börjar närma sig en miljon kronor. Tre unga män har suttit häktade misstänkta för bland annat en husvagnsbrand samt för att ha försökt förhindra blåljuspersonal. Men under måndagen släpptes de. Misstankarna kvarstår dock.

Männen har sedan slutet av januari suttit häktade misstänkta för bland annat grov skadegörelse genom brand och för det sabotage mot blåljusverksamhet. Men under måndagen släpptes de.

– När de satt häktade gjorde vi de utredningsåtgärder som behövdes utan risk för att utredningen skulle förstöras, säger kammaråklagare Fredrik Normark.

Vad är de misstänkta för?

– En husvagnsbrand på Vinbärsvägen. Samt för att ha burit parkbänkar och ställt dem mitt i gatan, säger Fredrik Normark.

Närmare en miljon i skadeståndsanspråk

Männen är fortsatt misstänkta på sannolika skäl och utredningen fortsätter. Fredrik Normark uppger att man fortfarande inväntar svar från den tekniska undersökningen men att han räknar med att kunna väcka åtal inom en till två månader.

Samtidigt inkommer flera skadeståndsanspråk från både försäkringsbolag och privatpersoner för de bilar som brann i januari.

– Det rör sig om ganska stora summor – närmare en miljon i nuläget, säger Fredrik Norman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet