Foto: Roger Nilsson – Gävle News / Sabina Pettersson – SVT

Boende i Sätra om bilbränderna: ”Man vill ju att barnen ska ha det tryggt”

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 22 bilar har brunnit i Sätra under de två senaste nätterna. Polis lägger extra resurser i området men boende upplever ändå att otryggheten gör sig påmind.

– Det kryper nära. Man har ju läst om bränder på andra ställen men nu är det i ens egen stadsdel, säger Patrik Mårtensson, boende i området.

Det har varit två intensiva dygn – både för räddningstjänsten, polisen och boende i Sätra. Totalt har 22 bilar brunnit under de två senaste dygnen och polisen har ökat sin närvaro i området.

”Vilka åtgärder ska vidtas?”

Enligt Gävle kommun kan det bli aktuellt med kamerövervakning och väktare i området. Ett första steg men boende vill veta när effekterna syns.

– Man vill höra mer konkret från politikerna om vilka insatser som görs för att stävja bland annat bränderna som drabbar oss oskyldiga, säger Patrik Mårtensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet