Bo Karlsson, den åtalade expojkvännens advokat. Foto: Mikael Johansson/SVT

Försvararen: ”Min klient förnekar all inblandning i mordet”

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade 22-åringen förnekar all inblandning i mordet, men medger att det förekommit våld i relationen.

22-åringens advokat Bo Karlsson säger att hans klient förnekar all inblandning i mordet.

Den misstänkte hävdar att han har minnesluckor under mordnatten, eftersom han tagit droger. Han ska ha köpt narkotikaklassade tabletter inför helgen. Men han hävdar att han inte begått mordet under minnesluckorna.

– Enligt min klients uppfattning lämnade hon gården vid en tidpunkt sent på kvällen eller natten. Det finns minnesluckor under natten. Han slutsats av minnesluckorna är att han har legat däckad.

Som kommentar till åtalspunkterna om grov kvinnofridskränkning säger advokaten att 22-åringens relation med Tova Moberg varit ”ganska speciell”.

– Det framgår redan av förundersökningen, det tar vi upp ännu tydligare under rättegången, deras relation har varit ganska egenartad, säger Bo Karlsson.

Medger visst våld

Enligt advokaten medger 22-åringen att det förekommit våld i relationen.

– Han har tillstått att det har förekommit våld vid vissa tillfällen, men det betyder inte nödvändigtvis att han ensam har utövat våld, säger Bo Karlsson.

Advokat Bo Karlsson vill inte gå närmare in på hur hans klient mår, men säger att han har suttit frihetsberövad sedan i maj.

– Det är klart att det inte är någon vidare situation att hamna i för någon, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.