Beslutet om Limöbåten var lagligt enligt förvaltningsrätten. Foto: SVT

Förvaltningsrätten avslår överklagan – beslut om Limöbåten lagligt

Uppdaterad
Publicerad

I höstas beslutade samhällsbyggnadsnämnden I Gävle kommun att sluta subventionera reguljärtrafiken till Limön. Beslutet överklagades till förvaltningsrätten i Falun som nu har slagit fast att beslutet var lagligt.

Bakgrunden till överklagan bygger delvis på att det funnits flera brister i beslutet, dels att man ansett att beslutet varit odemokratiskt.

Pekar ut flera brister

Bland annat hänvisar man att punkten om Limötrafiken inte funnits med i nämndens protokoll under nämndens sammanträde den 23 september förra året. De menar även att man inte fått någon information om den tidigare utredning som funnits gällande behovet av Limöbåtens framtid.

Limöbåten

Med anledning av detta har flera parter valt att överklaga ärendet och vill att frågan ska återremitteras samt beredas innan ett nytt beslut tas.

Inte olagligt enligt rätten

I förra veckan valde förvaltningsrätten att säga nej till att häva det överklagade beslutet, Detta innebär att frågan inte kommer återremitteras eller beredas igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Limöbåten

Mer i ämnet