Det uppblåsta fotbollstältet i Ljusdal rasade ihop på fredagsförmiddagen. Foto: Monica Zetterberg

Fotbollshallen i Ljusdal har rasat

Uppdaterad
Publicerad

Den uppblåsbara fotbollshallen i Ljusdal rasade helt plötsligt samman på fredagsförmiddagen. Orsaken till raset är än så länge oklart.

– Jag är väldigt bekymrad. Det här drabbar oss oerhört både idrottsligt och ekonomiskt. Både vi själva, andra föreningar i Ljusdal och föreningar utifrån har tider bokade för att ha träningsläger, säger Per Löfgren, ordförande för Ljusdals IF, som låter chockad.

Inget larm

Det var vid 10-tiden idag som den uppblåsbara tältet rasade ihop utan någon förvarning.

– Normalt brukar vi få ett larm när tältet förlorar sitt tryck. Men den här gången utlöstes inte det larmet – obegripligt, säger Per Löfgren.

Så här ser fotbollstältet ut när det är uppblåst. Foto: SVT

Som tur var var det inga som var i tältet och tränade. Det gjorde att ingen människa kom till skada.

– Allt är väldigt märkligt. Det vi sett är att tältet har släppt vid ena sidan. Sedan har det bara rasat. Det måste gått oerhört fort, säger Per Löfgren.

Han utesluter att det kan vara den tunga snön som fallit de senaste dagarna.

– Det fanns snö på tältet. Men det var inga större mängder.

Handlingsplan

Tältet ägs och drivs av det föreningsägda BL Arena. Ägarna är samtliga fotbollsföreningar i Ljusdals kommun.

– Nu ska vi sätta oss ner och försöka göra någon form av handlingsplan för att få igång tältet så snabbt som möjligt, säger Per Löfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.