Fredrik Sonefors (t.h.) skrev låten ”Hold you” till Melodifestivalen tillsammans med låtskrivarkompanjonen Jimmy Jansson. Foto: SVT / Oscar Berander

Låtskrivaren Fredrik Sonefors debuterade i Melodifestivalen – trippelt

Uppdaterad
Publicerad

Han har tidigare skrivit låtar till flera kända artister men inte tagit sig till Melodifestivalen. I år blev det debut för låtskrivaren Fredrik Sonefors från Bollnäs – tre gånger om. Förutom låten ”Hold you” som kom trea i Melodifestivalen bidrog han med två låtar i den danska motsvarigheten.

– Det är en otrolig upplevelse att vara med. Det blir inte mycket större än så här i Sverige, säger han på söndagsmorgonen, dagen efter den svenska Melodifestivalen.

Fredrik Sonefors, som numer bor i Stockholm, är född och uppväxt i Bollnäs. Han har bland annat skrivit låtar till Måns Zelmerlöf och danska Emmeli de Forest.

Melodifestivalen 2019

Har skickat in bidrag tidigare

Fredrik Sonefors, till höger, skrev låten ”Hold you” tillsammans med artisten Jimmy Jansson. Foto: Oscar Berander

Vid ett par tillfällen har han skickat in bidrag till Melodifestivalen, men aldrig nått ända fram. I år kände han och låtskrivarkamraten Jimmy Jansson att det ”klickade.”

– Den här låten hade det lilla extra, säger Fredrik Sonefors.

Vill ställa upp igen

Artisterna som framförde låten, Hanna Ferm och Liamoo, bjöds också in på slutet, och var med och skrev låten.

Hur är känslan idag?

– Det här vill jag göra igen. Nu laddar vi om inför nästa år, så känner jag, säger han och skrattar.

Han var också med och skrev två bidrag till den danska varianten av Melodifestivalen – som båda tog sig till final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2019

Mer i ämnet