Bild från när Jane och John Lundvik firar efter deltävlingen i Lidköping. Foto: Johan Ekströmer/TT

John Lundviks mamma efter supervinsten: ”Det var ju ingen tvekan”

Uppdaterad
Publicerad

Det är en otroligt stolt och glad Jane Lundvik som svarar i telefon dagen efter sonens jätteseger i Melodifestivalen.

– När han kom ut och skulle börja sjunga – folk ställde sig upp och tjöt. Publikens jubel överröstade hans sång. Då började vi ju förstå, berättar hon.

– Ja det var ju helt fantastiskt. Ett sådant mottagande kan man ju inte drömma om! säger Jane Lundvik.

Det blev en sen natt med efterfest på Berns i väntan på att John skulle komma dit.

Melodifestivalen 2019

– Klockan var halv ett innan han kom. Och det var fullständig kalabalik med journalister, kameror och allt möjligt. Men vi hann prata lite med honom. Men det där är ju en fest för yngre mäniskor, så vi var inte kvar så längre, berättar Jane Lundvik.

Vad sa han då när ni träffades?

– Jag tror att han fortfarande var lite chockad. Det är en sak att vinna men att vinna så absolut utan tvivel. Alla tolvor och publikens röster också. Det var ju ingen tvekan!

Nu blir det förmodligen Eurovision i Tel Aviv i maj för föräldrarna Jane och Johan Lundvik. Och kanske hittar de en lucka i John Lundviks schema och hinner träffa honom under söndagen, innan det är dags att resa hem till Växjö igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2019

Mer i ämnet