Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för starka bilder i videon. Målsägandebiträdet tror att domen kommer att överklagas. Hör henne i videon. Foto: SVT/Privat

Frias för våldsamt slag mot ansiktet på hockeyspelaren från Gävle – Målsägandebiträdet: ”Väldigt förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen presenterade tingsrätten i Falun en friande dom i misshandelsmålet efter att Hille/Åbyggebys spelare Kid Andersson fått ett slag med en ishockeyklubba i ansikte i samband med en juniormatch i ishockey i Avesta. Och domen överraskade  målsägandebiträdet.

– Lagmannen är skiljaktig och vill döma för misshandel och den här domen kommer med all säkerhet överklagas, säger Angelica Enterfeldt som är målsägandebiträde i fallet.

Vill inte kommentera domen

Det var i en juniormatch i ishockey mellan Avesta och Hille/Åbyggeby i januari 2022 som händelsen som resulterade i ett åtal om grov misshandel utspelade sig. En spelare i Avesta svingade sin klubba mot ansiktet på Kid Andersson som vid tillfället satt i avbytarbåset. Slaget orsakade svåra skador i ansiktet. Den åtalade har hävdat att slaget var riktat mot en vattenflaska som Kid Andersson ska ha använt för att spruta vatten med.

Kid Andersson själv är sjuk och hans pappa väljer att inte kommentera domen i nuläget.

I klippet berättar Angelica Enterfeldt mer om hur hon ser på tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.