Woman We Have Not Lost Yet. Unga kvinnor som sökte skydd i hans galleri i Allepo när kriget startade är ett av huvudnumren i hans utställning. Foto: Anders Sundin/SVT

Issa Toumas utställning förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Den syriske fristadskonstnären Issa Toumas utställning utställning ”Ett meddelande från Aleppo” förlängs till den 23 april.

Hans film ”9 Days – From my window in Aleppo”, som ingår i utställningen, vann kortfilmspriset vid European Film Award i december förra året. Den har därefter visats bland annat vid Rotterdam Film festival.

Issa Touma själv är nu tillbaka i Gävle efter en längre resa, bland annat till sin hemstad Aleppo, där han påbörjat ett nytt filmprojekt. Han kommer att tillbringa en period i Gävle, där han bland annat deltar i en rad möten och program.

Issa Touma har arbetat i Gävle sedan i mars 2016 och öppnade i början av december samma år sin första utställning på Gävle Konstcentrum. Det är den som nu förlängs till den 23 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.