I tre dagar pågår rättegången i Gävle tingsrätt mot en man i 55-års åldern som är åtalad för våldtäkt mot barn. SVT Gävleborg är på samtliga rättegångsdagar. Foto: Stefan Larsson/SVT

Gävlebo åtalad för flera fall av våldtäkt mot barn – rättegången inledd

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen inleddes rättegången mot en man i 55-års åldern från Gävle som är åtalad för våldtäkt mot barn i Gävle Tingsrätt. Övergreppen ska enligt åtalet skett i mannens bostad och bil under sommaren 2017. Mannen förnekar gärningarna.

Den målsägande, en flicka som vid tillfället var under 15 år, fick enligt förundersökningen kontakt med den misstänkte hösten 2016 via olika chatt-appar. Kontakten ledde till möten där flera sexuella övergrepp ska ha ägt rum.

Målsägande begär skadestånd på 230 000 kronor, något som den åtalade bestrider.

Även åtalad för vapenbrott

Han står även åtalad för vapenbrott då ett vapen med ammunition påträffades vid en husrannsakan i hans bostad i somras. Även här nekar mannen till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.